20100912

karadenizim

Denizim, Karadenizim
Pul, pul suyum
Yıllardan sonra da olsa
Ben Osman'ım
Gene o yum! ..

dedemin mezar taşında yazılı kendi dizeleri, onu her ziyarete gidişimde kalbimi sızlattı.

düşündüm ki
bu yüzden mi karadeniz, ben daha onu hiç görmeden hasret bıraktı beni kendine.
ve bu yüzden mi ben onu gördükten sonra, dizelerinden tanıdığım dedemi daha bi özledim.

www.antoloji.com/karadenizim-siiri/
Osman Turgut Pamirli

P.S: Travel & Leisure dergisinin eylül ayı sayısında Zeyno'mun yazısı ve benim fotoğraflarımla 16 sayfada Karadeniz'imizi anlattık:).
































































20100817

stepping on public space

kadir'in verdiği son ödev konusu: public spaces

ve ben yine bir pazar günü, yataktan direk olarak sahil kenarlarına ve piknik alanlarına yuvarlandım.
ve kadraja ayaklar girdi... birsürü ayak, sağdan soldan.

konum haliyle biraz değişti:
public feet














































































































































20100721

veli ve meral - bu henüz bir aşk hikayesi değil

Veli efendi İstanbul'da 88 yaşında bir hipodrom. Sene içinde birçok at yarışına ev sahipliği yapıyor ve 300'ün üzerinde yarış atını barındırıyor.

Meral hanımefendi İstanbul'da 28 yaşında profesyonel bir jokey. Meral'in atlara olan ilgisi Istanbul Üniversitesi Jokeylik Okulu'nu kazandıktan sonra başladı. Veliefendi'ye adımını attığı ilk gün, kendini erkeklerin hakimiyetinde olan bir dünyada tek kadın ve alaylıların arasında tek diploma tutan jokey olarak buldu.

Veli ve Meral'i birbirlerine bağlayan atlar oldu.

Ama, bu diğerleri gibi henüz bir aşk hikayesi değil, çünkü Veli ve Meral birbirlerini sevebilmek için hala bir yol arıyorlar.























20100720

pestolu makarna

seyin, sylvia ve siddesh'le araba kiralayıp italya'da gezdik.
orvieto, cinque terre, montepulciano, lucca, san geminiano artık bizim mekanlar.

çok güzellermiş,
adeta cinque terre'de yemeye doyamadığımız makarna tadında:

fasulyeli patetesli pestolu spagetti
patatesleri haşlayıp küp küp kesiyorsun.
makarnayı, uzun ince yeşil fasulyelerle beraber 9 dakika aynı suda haşlıyorsun.
Süzdükten sonra patatesleri ve pesto sosunu ekleyip karıştırıyorsun.
ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekliyorsun.
tuz ve karabiber tercih meselesi.
ama beyaz şarap mecburi.

daha neler yedik neler...