20100428

"korkma. bu sadece bir film!"

Küçükken korkup yüzümüzü kucağına gömdüğümüzde, bizi bu sözlerle rahatlatan annemiz haklıydı.

Dükkan-ül Hayal sinema ve medya endüstrisinin özel efekt olarak adlandırdığı ilüzyonları gerçekleştiren bir korku ve hayal stüdyosu. Kopmuş kollar bacaklar, alın ortasına itinayla yerleştirilen üçüncü bir göz, burnu gerçekten uzayan bir pinokyo, kaburgaları dışarı fırlayan hafif kıllı fakat kaslı bir gövde...bunların hepsini benim çılgın sophmore'um zeyno ve sevgilisi emir gerçekleştiriyor. (tabi bir sürü diğer arkadaş ve stajyerler eşliğinde)

Beril ve ben, bize ödev olarak verilen "tiyatroların sahne arkası" konulu grup projemizi sevinçle karşılayıp, birkaç tiyatrodan reddedilerek hüsrana uğradıktan sonra koşaraktan zeyno'nun kapısını çaldık ve tabi ki o da bize "Dükkan-ül Hayal"in kapısını açtı.

Böylece "Tiyatrolar ve sahne arkası" başlıklı konumuz şu şekilde değişti: Türkiye'nin ilk ve tek özel efekt ilüzyonları konusunda uzmanlaşmış stüdyosu Dükkan-ül Hayal'in sahne arkası!"

Atölye'de birkaç gün çekim yaptıktan sonra, zeyno ve stajyer olarak çalışan esen’le beraber Bilgi Üniversite’sindeki bir filmin çekimlerine gittik. Onları film setinde korkuyu yaparken seyrettik. Atölyeden getirdikleri malzemelerle, itinayla korkuyu oluşturdular. Korkmadık. Bu sadece bir filmdi.

Sonra nedense sorasımız geldi...

Hayatımızda topladığımız malzemelerle yarattığımız korkulardan korunmamız için de şöyle mi dememiz gerekiyor?

“Korkma. bu sadece bir hayat”

(www.dukkanulhayal.com)





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder